Покана за Втората конференция за студенти, докторанти и преподаватели от Катедра „Германистика и скандинавистика“ 2-3 ноември 2022 г.

Публикувано на септември 19, 2022 |

Уважаеми колеги,

Катедра „Германистика и скандинавистикa“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Ви кани да участвате и присъствате на ежегодната научна конференция за студенти, докторанти и преподаватели, които се занимават с проблеми от областта на филологията, историята и медиите в културното пространство на немскоезичните страни (Австрия, Германия и Швейцария) и страните на Скандинавския север (Дания, Финландия, Исландия, Норвегия и Швеция).

Радваме се, че след дългите периоди на онлайн обучение ще можем да се съберем всички заедно и да посветим тазгодишното издание на конференцията на годишнината на нашата уважавана колега проф. д.ф.н. Майа Разбойникова-Фратева.

Заявката за участие в конференцията трябва да включва име, специалност, курс, тема на доклада и кратко резюме на основните изследователски намерения в него в размер на до 800 знака. Заявки се приемат до 20 октомври 2022 г. на адрес GermScand@fcml.uni-sofia.bg.

Повече информация за условията за участие в ще откриете в поканата за конференцията.

От организационния комитет