Покана за юбилейната научна конференция „България и Скандинавският север – пресечни точки и перспективи. 30 години специалност „Скандинавистика“ 17 – 19 ноември 2022 г.

Публикувано на октомври 10, 2022 |

По случай тридесетгодишнината на специалност „Скандинавистика“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Ви каним да участвате и присъствате на юбилейната научна конференция под надслов „България и Скандинавският север – пресечни точки и перспективи. 30 години специалност „Скандинавистика“.

Събитието ще се състои на 17 – 19 ноември 2022 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Основните тематичните направления на конференцията са скандинавско езикознание, теория и история на нордските литератури, българо-нордски отношения и междукултурна комуникация, методи и проблеми в обучението по скандинавски езици и превод от и на скандинавските езици. Докладите могат да бъдат посветени както на северногермански езици, така и до други езици на нордския ареал. Също така се допускат доклади на аналогични теми, отнасящи се до други германски езици, литератури и култури. Работният език на конференцията е английски.

Заявките за участие се изпращат до 3 ноември 2022 на електронните адреси a.gospodinova@uni-sofia.bg и etetimova@uni-sofia.bg. В случай на възникване на допълнителни въпроси Ви молим да се обръщате към нас на същите адреси. Разходите, свързани с пътуването, нощуването и храната, се поемат от организацията, която командирова участниците в конференцията.

С уважение:

Организационен комитет